Προστασία κλοπής στοιχείων ταυτότητας στο διαδίκτυο

237

Προστασία κλοπής στοιχείων ταυτότητας στο διαδίκτυο από την Google

Η Google χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες για να σας βοηθήσει στην προστασία κλοπής στοιχείων ταυτότητας στο διαδίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι ο Λογαριασμός σας Google παραμένει ασφαλής.

Επαλήθευση σε 2 βήματα

Για ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας του Λογαριασμού σας Google, προσφέρουμε στους χρήστες μας την επαλήθευση σε 2 βήματα. Αυτό το εργαλείο προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, ζητώντας όχι μόνο έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά και έναν κωδικό επαλήθευσης για σύνδεση σε έναν Λογαριασμό Google. Ακόμη και σε περίπτωση που ένας εισβολέας παραβιάσει, μαντέψει ή υποκλέψει με άλλον τρόπο τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας αν δεν εισαγάγει τον κωδικό επαλήθευσης που θα σταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο. Προσφέρουμε την επαλήθευση σε 2 βήματα σε περισσότερες από 50 γλώσσες και 175 χώρες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να ρυθμίσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα.

Κρυπτογράφηση

Η Google λαμβάνει πολλά μέτρα για να διατηρήσει τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή από εισβολείς και παραβάτες. Από προεπιλογή, γίνεται κρυπτογράφηση της σύνδεσης στο Gmail μεταξύ του υπολογιστή και της Google. Αυτό συμβάλλει στην προστασία της δραστηριότητάς σας στο Google από υποκλοπή. Αυτή η μέθοδος προστασίας, γνωστή ως κρυπτογράφηση SSL καθ’ όλη τη διάρκεια της σύνδεσης, αποτελεί την προεπιλογή όταν είστε συνδεδεμένοι στο Google Drive και σε πολλές άλλες υπηρεσίες.

Προειδοποιήσεις ύποπτης δραστηριότητας λογαριασμού

Ειδοποιήσαμε πολλούς χρήστες όταν διαπιστώσαμε ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό τους, όπως για παράδειγμα, συνδέσεις που φαίνεται να προέρχονται από μια χώρα και να σημειώνονται αμέσως μετά από μια σύνδεση σε μια άλλη χώρα. Αυτοί οι χρήστες έλαβαν ένα μήνυμα προειδοποίησης στα εισερχόμενα του Gmail σχετικά με αυτήν την ασυνήθιστη πρόσβαση. Επίσης, περιστασιακά ζητάμε από τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους εάν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός τους ενδέχεται να έχει παραβιαστεί.

Έλεγχος ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Προκειμένου να καταπολεμήσει την κατάχρηση και να κρατήσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα μακριά από τα εισερχόμενά σας, το Gmail χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διαπιστώσει εάν ένα μήνυμα προέρχεται πράγματι από τη διεύθυνση από την οποία φαίνεται να έχει σταλεί. Όλοι οι ενεργοί χρήστες του Gmail –και τα άτομα που επικοινωνούν μαζί τους– λαμβάνουν αυτομάτως προστασία ενάντια στις απειλές για τα προσωπικά και τα οικονομικά τους στοιχεία.

Προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα

Το Gmail σάς προστατεύει από ανεπιθύμητα και επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Gmail επεξεργάζεται δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά και έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στην προστασία των χρηστών από ανεπιθύμητα μηνύματα – λιγότερο από το 1% του συνόλου των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Gmail καταλήγει να φτάσει στα εισερχόμενα ενός χρήστη. Όταν ένας αποστολέας ανεπιθύμητου περιεχομένου αποστέλλει έναν νέο τύπο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, τα συστήματά μας συχνά τον εντοπίζουν και τον αποκλείουν από τους λογαριασμούς Google εντός ορισμένων λεπτών. Με αυτόν τον τρόπο τα ανεπιθύμητα μηνύματα που ενδέχεται να βλάψουν τον υπολογιστή σας ή προσπαθούν να υποκλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν λιγότερες πιθανότητες να το πετύχουν.