Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές

147
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες καθώς και διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της ομάδας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον ομοεθνής τους

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες καθώς και διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Βορειανατολική Αττική.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 29-9-2018 στα Γλυκά Νερά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ομοεθνής τους.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συμμορία με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, αφού εντόπιζαν τις οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έθεταν το σύστημα συναγερμού σε αχρηστία και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, αφαιρούσαν τα κλειδιά των οχημάτων των ιδιοκτητών, με τα οποία ακολούθως διέφευγαν.

Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επέστρεφαν στις οικίες τους, οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν, δεν δίσταζαν να τους ασκήσουν βία.

Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν τόσο τα κλεμμένα αυτοκίνητα, από την προγενέστερη δράση τους, όσο και ενοικιασμένα στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, υψηλής πιστότητας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όμοια οχήματα, νομίμως κινούμενα.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών
  • Τιμαλφή
  • Ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet και κινητά)
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Εργαλεία
  • Περίστροφο
  • Φυσίγγια

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων και μία (1) περίπτωση ληστείας, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερα για την κλοπή Εδώ ή επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας